Търговските преговори между САЩ и Китай трябва да бъдат възобновени на 10 октомври във Вашингтон. Това съобщава американският телевизионен канал CNBC, като се позовава на три източника.

Според информацията на един от тях китайската делегация на преговорите ще бъде оглавена от заместник-председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Лю Хе.

В четвъртък официалният представител на Министерството на търговията на Китай Гао Фен заяви, че властите в Китай се готвят активно за 13-ия кръг на преговорите с Вашингтон, уточнява Фокус.

От няколко месеца Китай и Съединените щати водят напрегнати преговори с цел премахване на търговските противоречия, последният, 12-и кръг от които се проведе в Шанхай на 30-31 юли.

Тази седмица работните групи на двете страни планират предварително да обсъдят проблемите на търговския дисбаланс и защитата на инвеститорите.

Според Лю Хе Пекин е оценил положително стъпките на американската страна, която отложи увеличение на митата от 25% на 30% върху китайски стоки на стойност 250 милиарда долара от 1 за 15 октомври.

От своя страна китайските власти решиха да освободят от 17 септември допълнителни тарифи на 16 търговски артикула от САЩ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!