В руския град Твер е започнато наказателно дело за смъртта на лекар. За починалата 46-годишна Нина Азизова е идвала три пъти линейка, като след първото обаждане тя е била откарана в болница. Това съобщи нейната дъщеря.

„Вечерта на 30 октомври 2019 г. поради влошаване на здравето на 46-годишна жена, лекар в градската клинична болница № 6 на Общинското здравно заведение в Тверска област, е извикана линейка. Предвид тежкото състояние на пациентката, тя е откарана в лечебно заведение, където е прегледана от дежурните лекари.”, съобщиха от болницата.

Оттам допълват, че след прегледа пациентът е оставен да се прибере вкъщи, „поради липсата на основания за спешна хоспитализация и стационарно лечение“. 

Същата нощ Нина отново се почувствала зле, но този път лекарите не я закарали в болница, след като й поставали инжекция. 

Сутринта дъщеря й извикала линейка за трети път, но пристигналите лекари само констатирали смъртта на педиатъра от сърдечен удар.

Дъщерята на починалата обвини лекарите в небрежност и в средата на ноември разследващите започнали проверка, а след резултатите от нея е образувано наказателно дело по член „Причиняване на смърт чрез небрежност поради неправилно изпълнение от лице на неговите професионални задължения“.