Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази съжаление, че вече го няма физическия бутон на айфон за приемане на обаждания. Тръмп отправи тази критика в "Туитър" директно към Тим Кук, президента на Епъл (Apple), съобщават световните агенции. 

"Към Тим: Бутонът на айфона беше МНОГО по-добре, отколкото прокарването с пръст!", написа президентът на САЩ в социалната медия.

Тръмп мина от смартфон със системата Андроид към айфон през март 2017 година, когато Епъл се отказа от физическия бутон за приемане на обаждане на моделите си от горната гама в полза на 100-процентовото използване на дисплея с докосване с пръст.


Изглежда именно тази промяна е причина за раздразнението на президента на САЩ, а не толкова новият айфон 11 на Епъл, който излезе на пазара миналия месец.

Не за първи път Тръмп критикува избора на концепцията на американския технологичен гигант. "Не мога да повярвам, че Епъл не направи айфон с по-голям екран. Самсунг (Samsung) ще се възползва от това. СТИВ ДЖОБС СИГУРНО СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА", написа Тръмп в Туитър през септември 2013 година.

През март президентът на САЩ нарече шефа на Епъл "Тим Епъл". Това беше, за да се пести време", оправда се Тръмп заради това, че е сбъркал името на Тим Кук.