Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини бившия държавен секретар и бившия кандидат за президент от Демократичната партия Хилари Клинтът в заговор с руската държава по време на изборната кампания през 2016 година. По време на пресконференция в Белия дом той бе запитан дали смята, че Русия му е побогнала да постигне победа в изборите за президент.

"Не, Русия не ми е помагала да спечеля изборите. Знаете ли кой ми помогна? Аз сам си помогнах, а Русия - не. Дори си мисля, че ако на някого е помагала, то това е на съперниците ми", заяви Тръмп. Той призова журналистите да се огледат за "заговор между Хилари Клинтън и медиите, както и за връзка между нея и Русия".

"Струва си да погледнете за заговор между Хилари Клинтън и Русия. По време на избирателната си кампания тя до голяма степен беше свързана с Русия, а не аз. Аз нямах никакво отношение", каза президентът на САЩ.

Той отново подложи на критика обвиненията по свой адрес в заговор с руската държава. Тръмп подчерта, че разследването на спецпрокурора на САЩ Робърт Мюлер, който проверява обстоятелствата около приписването на Русия вмешателство в американските избори през 2016 година "не
са довели до нищо".

"Разбира се, ще се боря, защото това е лъжливо обвинение, абсолютно лъжливо обвинение и това е позор, това е много печален период за страната ни. И аз си мисля, че в крайна сметка мога да приема случващото се като едно от моите големи постижения - да разоблича тази корупция", подчерта Тръмп.

Според президента Мюлер, който "изпитва отвращение" към държавния глава, все пак го е обявил за невинен. 
Президентът на САЩ нарече ситуацията около повдигнатите му обвинения за афера.

"Това е едно мащабно преследване на президента. Надявам се, че ще стане едно от моите големи постижения, защото разобличих корупцията. Разобличих корупция, за чието съществуване никой не подозираше", заяви Тръмп.

Превод БЛИЦ