Американският президент Доналд Тръмп ще даде първото си интервю след президентските избори в САЩ. В неделя от 10 часа сутринта местно време (17 часа българско време), той ще отговаря на въпроси на Fox Business.

Тръмп все още не е говорил пред медиите за изборите, игнорирайки зададените от репортерите въпроси при публичните му изяви оттогава. Многократно държавният глава обвини медиите в атаки срещу себе си и разпространяване на фалшиви новини.

Той също така все още не признава открито, че демократът Джо Байдън е спечелил изборите на 3 ноември, като продължава да публикувайки съобщения в "Туитър" за допуснати сериозни изборни нарушения по щати.

Той подаде искове до съдилища, но те бяха отхвърлени. Тръмп планираше да обжалва това решение пред Върховния съд, но и той отхвърли иска срещу резултатите в Пенсилвания.

Тръмп все пак заяви за първи път в четвъртък, че ще напусне Белия дом, ако Избирателният колегия гласува за новоизбрания президент Джо Байдън, но даде да се разбере, че не е готов да отстъпи.