Доналд Тръмп се появи на сватба в курорта си Мар-а-Лаго във Флорида през уикенда и изнесе реч, която бе насочена срещу Джо Байдън, Китай и Иран.

Бившият президент взе микрофона по време на празненството и загуби малко от времето на младоженците, за да поговори за политика. Той коментира ситуацията на границата с Мексико и повдигна още повече въпроси за президентските избори през ноември, които загуби.

"Липсвам ли ви вече?", попита той празнуващите и получи възторжени ръкопляскания.

"Получавам всички тези данни за границата, за Китай, за Иран", започна своята реч Тръмп, уловена във видео, публикувано от развлекателния уебсайт TMZ. "Бяхме готови да сключим сделка, те бяха готови да направят всичко, щяха да направят всичко. И този човек (Байдън) дойде и отмени санкциите, а след това заяви, че бихме искали да преговаряме сега", каза Тръмп.

Президентът Байдън не отменил съществуващи санкции срещу Иран. През февруари Белият дом под ръководството на Байдън оттегли искането от администрацията на Тръмп Съветът за сигурност на ООН да наложи международни санкции срещу Иран за нарушаване на ядрената сделка.

След това Тръмп се прицели в администрацията на Байдън заради ситуацията на южната граница с Мексико. Броят на пристигащите е нараснал, откакто Байдън е встъпи в длъжност, включително стотици непридружени непълнолетни, които са държани в центровете за имигранти.

"Положението по границата не е добро. Това е най-лошото, което някога се е случвало", заяви Тръмп. "Какво се случва с децата? Те живеят в мизерия. Те живеят така, както никой никога не е виждал. Никога не е имало нещо подобно."

По времето на администрацията на Тръмп хиляди семейства мигранти бяха разделени от децата си от 2017 до 2018 г.

След това бившият президент насочи вниманието си към неотдавнашната си загуба на избори от президента Байдън, която Тръмп оспори. "Те казаха, че получават 66 милиона гласа и изборите приключват. Аз получих 75 милиона гласа и вие видяхте какво се случи", каза той.

Байдън получи повече от 80 милиона гласа.

"В 22:30 вечерта изведнъж казаха, че това е странно нещо, защо затварят определени места. В момента се случват много неща", допълни Тръмп.

Той завърши речта си с наздравица за "страхотната и красива двойка" Джон и Меган Ариго.

Това не е първият път, в който Тръмп се появява на сватби на свои поддръжници.

През 2019 г. тогавашният президент се появи на прием в своя голф клуб в Ню Джърси, подтиквайки булката, младоженеца и гостите да скандират "САЩ! САЩ!"