Американският министър на вътрешните работа Райън Зинке, който положи клетва в сряда, пристигна на първия си работен ден с кон и облечен като каубой. Снимките му са публикувани на официалната му страница в Twitter, предава ТАСС.
"За мен е чест да застана до смелите полицаи - тези професионалисти дават живота си за нас!", пише под снимката Зинке, където той е облечен с каубойска шапка, ботуши, дънки и е в компанията на вашингтонската конна полиция.

Вестник Hill отбелязва това като акт на желание да демонстрира консервативната позиция, която той възнамерява да представи и да защитава.

Зинке е известен с любовта си към лова, риболова и дейностите на открито. Той е бивш военен от спецчастите на ВМС на САЩ - т.нар тюлени. През последните две години Зинке се прочу в Конгреса на САЩ със своята консервативност. В сряда американския Сенат одобри с мнозинство Зинке като ръководител на Министерство на вътрешните работи на САЩ. В същия ден той положи клетва в министерството.

В САЩ Министерството на вътрешните работи не е силово и се занимава с използването на федералните земи и добива на природни ресурси. Ведомството също така отговаря за изпълнението на различни програми, свързани с американските индианци и коренните жители на Аляска и Хавай.

Превод: БЛИЦ