Попълнете търсена ключова дума или фраза

Туристка засне кървава битка с неочакван край между язовец, питон и чакали ВИДЕО

https://blitz.bg/svyat/turistka-zasne-krvava-bitka-s-neochakvan-kray-mezhdu-yazovets-piton-i-chakali-video_news714164.html Blitz.bg

Огромното влечуго в началото взима превес, но после се случва нещо изненадващо

Чобе, Ботсуана 10 Дек. 2019, 12:35 7114 прочита 5 коментара

Туристката Розелин Кержос се оказала на точното място в точния момент в парка Чобе в Ботсуана, за да заснеме битка до смърт между питон, два чакала и меден язовец, наричан още рател или медояд заради любимото му лакомство.

Огромното влечуго първоначално взима превес, увито около тялото на язовеца, за да го задуши до смърт и погълне. Изненадващо в помощ на свирепия рател идва първо един, а после и втори чакал, надушили възможност да похапнат змийско на аванта.

Те не се хвърлят слепешката срещу десетките остри като игли зъби на змията, но действията им са достатъчни да отклонят вниманието на питона от язовеца.


Който с характерната за него упоритост и настойчивост, макар и хапан жестоко от питона, се измъква от стягащата прегръдка на змията-удушвач.

Когато в мелето се включва вторият чакал, язовецът вече се бие на два фронта - срещу живата все още змия и срещу конкурентите за месото й.

Започва нещо като дърпане на въже между чакал и язовец, захапал питона откъм главата, което се оказва фатално за удушвача. 

Накрая известният с пословичната си агресивност и остри зъби медояд, който, когато се разбеснее и е притиснат, напада дори лъвове в Африка, придърпва питона в храсталака, извън захапката на отчаяните чакали, помогнали му да се отърве от хватката на 4-метровия питон.

5 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам