Стрелецът от Лас Вегас може да е планирал и други атаки, включително атентат с кола бомба. Това заяви пред АП анонимен представител на САЩ.

В автомобила си Стивън Падок е имал амониев нитрат, който може да се ползва за взривно устройство, както и над 20 кг експлозив танерит, което подкрепя тази теза. Шерифът на Лас Вегас Джо Ломбардо съобщи, че Падок е държал в колата си “Хюндай” 1600 патрона. Тя бе открита дни след атаката. Според Си Ен Ен стрелецът си купил муниции на базар в Аризона седмици преди престъплението и търсил трасиращи куршуми, но не могъл да намери.

Масовият убиец, отнел живота на 59 души и ранил около 500, и преди е резервирал стаи в хотели с изглед към други концерти на открито в Бостън и Чикаго и е търсел в мрежата информация за тези обекти, показал преглед на търсенията му в мрежата.

Приятелката на 64-годишния Падок Мерилу Данли от Филипините, която преди го определи като “любезен и тих”, по-късно разкрила при разпит, че често лежал на леглото, пъшкал и викал “О, боже мой”. Според нея той е показвал някои симптоми на душевно разстройство. Полицията потвърди, че е ползвал успокоителни като валиум. Разследването смята г-жа Данли за ключов свидетел, който би помогнал да се отговори на главния въпрос - какви мотиви са движели убиеца.

В нощта срещу кървавото престъпление Стивън Падок два пъти се оплакал на хотелския персонал от силна кънтри музика, идваща от стаята под неговата, и служителите направили забележка на шумните гости, пише “Дейли мейл”.

Междувременно авиокомпании разрешиха на пътниците си да променят полети от и за Лас Вегас, без да плащат наказателни такси.