Светът на киното днес бе шокиран от новината, че холивудският актьор Алек Болдуин простреля смъртоносно жена кинематографист и рани режисьора на нов уестърн на снимачна площадка. Причината - холивудската звезда стрелял с дефектно реквизитно оръжие.

 

БЛИЦ припомня, че инцидентът е станал по време на снимки в Ню Мексико. Актьорът трябвало да стреля с халосни патрони, но при заснемането на фаталната сцена шрапнели поразили двама души от екипа.
Режисьорът на филма - Джоел Соуза, е леко ранен, а по-тежко пострадалата жена оператор Халина Хътчинс е откарана в болница в Албакърки с медицински хеликоптер. По-късно стана ясно, че лекарите не са успели да спасят живота й.Междувременно стана ясно, че операторката, застреляна от Алек Болдуин погрешка, е постнала видео часове преди инцидента.

42-годишната операторка споделила видеото в Instagram с кратък текст към него, който гласи: „Една от ползите на снимачната площадка е, че в почивния си ден се придвижваш на кон“.
 

Малко след трагедията Daily mail припомни пък знаков пост в Twitter на самия Болдуин, който той споделил през 2017-а година.

Актьорът коментирал видеозапис на полицейска стрелба в Калифорния, при която ченге застрелва бездомен ветеран, който се опитал да му вземе пистолета. Той бил написал: „Чудя се какво е чувството да убиеш някого погрешно“. По-късно служителят е бил оправдан.

Часове преди инцидента в четвъртък Болдуин публикува снимка в Инстаграм от ранчото „Bonanza Creek“, показваща го в каубойския костюм, с фалшива кръв по корема. Съпругата му Хилария също сподели във FaceTime с Болдуин по-рано през деня, където той вози в кола на път за ранчото.

След трагедията кадрите бяха изтрити. Само един на Болдуин като каубой остана в профила на жена му. 
 

Ранчото е използвано в десетки филми, включително последните новини на Том Ханкс „Western News of the World“.

Филмът е за 13-годишно момче, което се грижи за себе си и по-малкия си брат след смъртта на родителите им през 1880-те години в Канзас, се казва в синопсиса на продукцията. Тийнейджърът бяга с отдавна отчуждения си дядо, в ролята на който влиза Болдуин, след като е осъден на обесване за случайно убийство на местен фермер.

Болдуин участва във филма заедно с Травис Фимел, Дженсън Акълс и Франсис Фишър.

„Нашите сърца са със семействата на Халина Хътчинс и Джоел Соуза и всички замесени в инцидента на Rust“, написа в Twitter сестрата на Брандън Лий - Шанън. “Никой никога не трябва да бъде убит с пистолет на снимачна площадка”, казва тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!