Ученичка от германския град Целе напусна дома си, а след две седмици бе открита в друга държава и се оказа, че е загубила паметта си, пише Daily Star.

16-годишната Изабела изчезнала на 22 март. Сутринта тийнейджърката имала онлайн часове. По обяд по-малкият й брат забелязал, че не си е вкъщи. А по-късно станало ясно, че е излязла навън без ключове, портмоне и мобилен телефон.

След като не се прибрала, родителите й подали сигнал в полицията. Служителите на реда започнали издирване, което продължило две седмици. В търсенето участвали служебни кучета, които „изчислили” предполагаемия път на момичето в деня на изчезването. Дирите й обаче се изгубили близо до търговския център.Две седмици, след като била обявена за безследно изчезнала, френските власти съобщават, че момичето е намерено на 800 километра от дома си да обикаля улиците на Париж.

Според полицията Изабела не е имала физически наранявания, но е загубила паметта си и не си спомня нито коя е, нито как се е озовала във Франция.

Сега момичето преминава медицински преглед и лечение. Не й е позволено да се вижда с родителите си, докато състоянието й не се подобри.

Говорител на местната полиция заяви, че делото за изчезналото момиче е приключило, въпреки че все още не е ясно как се е озовала във Франция.

Бащата на Изабела предполага, че загубата на памет е причинена от стрес заради строгия режим на ограничения, въведен по време на пандемията от коронавирус. Това се е отразило сериозно на нейното обучение и момичето не е успяло да се справи психологически с новите реалности.