Руски аналози на американската Зона 51, където, според легендата, има скрити доказателства за извънземни, които посещават Земята, биха могли да се намират в Митищи, в Крим, на Урал и отвъд него, твърди учредителят на Руското уфологическо общество Олег Курбатов.
"Но нямам никаква конкретика. Не сме забелязали сериозно място, подобно на Зона 51, уточнява той.

По-рано във Фейсбук стартира кампания, предназначена да събере участниците за нападението срещу американската военна база Зона 51 в Невада. Инициаторите искат да проверят добре познатата легенда, че има скрити доказателства за извънземни, които посещават Земята или дори за самите извънземни.Един и половина милиона души вече са се регистрирали за нападението, а повече от един милион са "заинтересовани". Събитието е насрочено за 20 септември.

Говорителката на американските военновъздушни сили Лора Макандрюс заяви, че Военновъздушните сили са ангажирани да защитават Зона 51 от участниците в акцията.

Военната база в Невада е свързана в общественото съзнание с теории за конспирация за извънземните форми на живот.
Във филма от 1996 г., "Денят на независимостта", тя се явява като лаборатория за експерименти с извънземни, но сегашната й цел е неизвестна.
Американските власти признаха съществуването на базата едва през 2013 г., и досега тя остава добре защитен обект.

Превод: БЛИЦ