Принц Уилям , съпругата му Кейт Мидълтън и децата им са забелязани да слизат с ниско бюджетен полет за 73 британски лири до Шотландия.


Припомняме, че преди известно време пътуванията на принц Хари и Меган Маркъл предизвикаха големи скандали в обществото, заради ползването на частни реактивни самолети.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж излетяха тази сутрин в 8.45 ч. от международното летище Норуич до летище Абърдийн.

Кралската двойка и семейството им са забелязани по време на ескорта им от бюджетния самолет FlyBe до чакащите ги превозни средства, които трябва да ги откарат на посещение при кралицата и принц Филип в Балморал.Ниско бюджетният полет на херцозите на Кеймбридж неизбежно ще доведе до сравнения с брата на Уилям-  принц Хари, както и съпругата му Меган.

Херцогът и херцогинята на Съсекс предизвикаха редица критики, след като в рамките на 11 дни това лято двойката летя с 4 частни полета. 

Те излетяха от Лондон до Ибиса и обратно, преди да направят обратно пътуване до Ница по-рано този месец, подхранвайки твърденията, че допринасят за изменението на климата

Пътник в самолета, който е забелязал Уилям и Кейт твърди, че са седели точно пред него и през цялото време никой не е разбрал, че са в същия полет. 

"По-късно разбрах, че майката на Кейт е седнала на няколко реда пред мен", споделя още той. 

Принц Уилям е бил забелязан как стиска редица чанти, докато Джордж, Луи и Шарлот тичат развълнувани около него.

Изненаданите пътници видяха Кейт да върви точно зад съпруга си и да държи Луис на ръце, а редом до нея бавачката на семейството - Мария Борало. 

Кралският автор Робърт Джобсън сравни двете кралски семейства и каза:

„По-рано през седмицата се изговориха много глупости за това как принц Хари и Меган Маркъл трябва да летят в частни самолети заради опасения за сигурността. 


Но Кралското семейство използва евтини авиокомпании от години, принцеса Даяна го правеше често."

Уилям и Кейт, които летят с ниско бюджетна авиокомпания, доказват, че могат да се справят с полета, стига служителите на реда, които ги защитават, да вършат своята работа правилно. 

Превод: БЛИЦ