Следващите руски атаки срещу Украйна може да имат комбиниран характер, противникът ще използва не само натрупани ракети "Калибър". Това мнение изрази генералът от украинската армия, бивш ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна Николай Маломуж.

"Стратегията на Русия има комплексен подход. Те обикновено нанасят удари с балистика, крилати ракети и "Шахеди". Те също така имат "Калибри" в резерв. Но аз вярвам, че ударите няма да бъдат само с "Калибри", защото ние имаме опит в унищожаването им“, казва той в ефира на телевизионния канал FREEDOM, информира "УНИАН".

Генералът прогнозира, че следващите атаки на Русия срещу Украйна ще имат комбиниран характер. По-конкретно, по този начин противникът иска да заобиколи украинската система за противовъздушна отбрана.

"Те ще изстрелят всички видове. За съжаление все още имат достатъчно крилати и балистични ракети с наземно и морско базиране, съответно ракети "Калибър" и дронове. Затова, за съжаление, няма да има спокойствие", смята Маломуж.

Според него руснаците ще атакуват инфраструктурата. На първо място целта ще бъдат енергийните съоръжения.

"Те искат да ни лишат не само от електричество, но и да потиснат духа на хората, така че те да страдат. Русия вярва, че под натиска на някакъв страх, морален упадък, украинците ще се обърнат към властите, за да преговарят под руските условия“, казва Маломуж.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук