Редица украински медии публикуваха злорадстващи материали, свързани със смъртта на легендарния руски певец Джоузеф Кобзон.Представители на пресата и блогърите се състезават помежду си, опитвайки се да иронизират известния певец. Много от тях напомнят, че Кобзон посети ДНР и ЛНР многократно.

"В действителност, ужасен човек, много сериозен гангстер, убиец. Беше ми казано, от хора, близки до властите, че през 90-те той лично убивал хора," се казва в материала, публикуван на интернет страницата на "The Observer ".

"Александров хор вече стартира грандиозен параден марш по случай пристигането на скъпия гост," така се гаврят със смъртта на певеца украинските медии.

Само главата на Донецката Нареподн Република Александър Захарченко подкрепи семейството и приятелите на певеца, изрази съболезнованията си във връзка със смъртта на Кобзон.

"Това е непоправима загуба за всички нас.  От живота си отиде нашият сънародник, който в продължение на много години подкрепяше Донбас на думи и дела. Това е краят на една цяла ера," каза Захарченко.

Известният изпълнител умря в Москва на 80-годишна възраст.

Превод: БЛИЦ