Кметът на украинския град Кривой рог е открит мъртъв с огнестрелна рана в главата. Новината бе съобщена от полицията и потвърдена от президента на страната Володимир Зеленски.

Тялото на 48-годишния Константин Павлов е намерено пред входа на къщата му, заяви Зеленски. Той добави, че следователи работят на местопрестъплението.Държавният глава очаква в понеделник шефовете на правозащитни агенции ще му представят първоначалните данни от разследването.Кривой рог, чието население е около 600 000 души, е родният град на Зеленски.Президентът изрази съболезнования на семейството и близките на Павлов, като обеща лично да наблюдава разследването.Трупът на градоначалника е бил открит от негов познат, а до него имало оръжие. Сигналът е получен в 16 часа.Депутатът от „Опозиционна платформа – За живот“ Вадим Рабинович написа в страницата си във Фейсбук, че Павлов е убит и публикува снимки от намирането на тялото. На тях се вижда, че той лежи в локва кръв, а до него има автомат.Генералният продуцент на тв канала „112 Украйна“ Артьом Марчевски написа, също във Фейсбук, че Павлов е открит с огнестрелна рана в главата, посочва „Украинска правда“ на сайта си.Прессекретарят на полицията в Днепропетровска област Анна Старчевска заявила, че е започнало наказателно производство по член от Наказателния кодекс за умишлено убийство, посочва още изданието.

48-годишният Павлов е бил два мандата депутат във Върховната Рада. През декември 2020 г. става кмет на Кривой рог от партията „Опозиционна платформа – За живот“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ