Украинското разузнаване успешно влиза в Донецк, а руснаци и местни сепаратисти са потресени от наглостта на украинците. Това разкрива полковникът от запаса на  въоръжените сили на Украйна Роман Свитан, пише УНИАН.

"Донецк е недостатък за руснаците по отношение на военната им стратегия. През всичките тези 8 години Въоръжените сили на Украйна държаха града в полуобкръжение и бяха буквално на 3 км от неговите граници", казва Свитан.

"Нашите разузнавачи влизат в града, и то доста успешно, а руснаците и местните сепаратисти са шокирани от наглостта им. Дори и сега танкови роти навлизат в Донецк в режим на разузнаване, но се връщат назад, по чисто политически причини", каза Свитан.

След това офицерът добави, че дори не нужна голяма военна сила, за да се влезе в Донецк, тъй като окупаторите не са построили там почти никакви укрепления, понеже са смятали, че Минските споразумения ще ги покрият.

"Те не са строили бетонни укрепления. Тоест с помощта на действия на тактическо ниво, с авиация, артилерия и бронирани части, е възможно да се влезе в Донецк, и то от три страни едновременно", отбеляза експертът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук