Армията на Руската федерация може отново да тръгне към Киев. Украинците трябва да са подготвени за такъв сценарий.

"Можете да воювате по различни начини и да бъдете полезни и на армията. Не е необходимо всеки да вземе щик и да се понесе. Всеки трябва да има определени умения, които ще бъдат полезни в армията. Защото не знаем как ще се развие за в бъдеще ситуацията на фронта.

Не знаем дали те отново ще се доближат до границите на Киев. Това също е възможно по принцип понастоящем, за съжаление. Ако нашите хора не са готови за такива събития, тогава ще има резултат, какъвто видяхме в Буча“, казва офицерът от украинското разузнаване Александър Немков в интервю за ТСН, цитирано от "УНИАН"

Според него мъжете трябва да са подготвени, че ще трябва да сменят някого на фронта. В същото време военният подчертава, че всеки трябва да се научи например как да борави с оръжие и да премине курсове за фелдшер.

"Абсолютно всеки човек, според мен, трябва да има определена култура на боравене с оръжие. Това няма да навреди и на жените, там няма нищо трудно. Тук не са необходими две или четири висши образования. Някакви фелдшерски умения, основни неща, които човек трябва да умее. Хората трябва да са подготвени, че някой ден ще трябва да сменят някого. Може би това няма да се случи, но е възможно", отбелязва разузнавачът.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук