За секунди британският юрист Бен Никълсън губи семейството си. По време на атентатите в Шри Ланка умират съпругата му Анита и двете му малки деца - момченце и момиченце.

Юристът, който работел в кантора в Сингапур, заминал за Шри Ланка, където трябвало да празнува Великден със семейството си. Всички се настанили в луксозния хотел Шангри-ла в Коломбо.

Рано сутринта в неделя Анита отишла с децата да закусят в ресторанта на хотела. Докато се хранели, в помещението влязъл атентаторът - камикадзе и се взривил. Бен, който по време на нападението не бил със семейството си, започнал отчаяно да издирва близките си. След взрива в залата на ресторанта настанал истински хаос. Навсякъде имало трупове, започнали да прииждат лекари и полицаи. 

Бен търсел семейството си и в Националната болница, където се срещнал с медицинска сестра, останала потресена от трагедията му. 

"Видях го целия покрит с кръв, обикаляше насам-натам, изглеждаше много отчаян. Говорих с него два пъти, питаше дали не съм виждала семейството му. Плачеше, до последно се надяваше, че те са живи. Много го съжалявах, но не можех да му помогна, непрекъснато прииждаха линейки, докарваха трупове и ранени", спомня си медицинската сестра. "Много съм отчаян. Анита беше невероятна съпруга, обичаше толкова много децата. Това беше нашата дългочакана ваканция, а завърши със смърт. Поне умряха бързо и безболезнено, на това се надявам", разказва отчаяният баща и съпруг.

За атентатите в Шри Ланка вече пое отговорност Ислямска държава. 24 души са заподозряни като свързани с терора. 

Превод БЛИЦ