Куче с 3 крака откри насред полето новородено дете, което било погребано живо от уплашената си 15-годишна майка, съобщи "Дейли мейл”. Това станало на 15 май в провинция Накхон Ратчасима, североизточен Тайланд.

41-годишният Уза Низайка тръгвал на разходка по едно от фермерските полета със своето куче, наречено Пинг Понг. В един момент то изненадващо залаяло и започнало да рови в земята с предните си лапи.

Стопанинът му го доближил и видял стърчащо краче на дете. Той бързо го изкопал и го откарал в болница. По данни на изданието животът на момченцето не е застрашен.

Полицаите открили майката – 15-годишна жителка на селото. Тя си признала, че криела бременността си, тайно от всички е родила и решила да закопае бебето, защото се плашила от негативната реакция на родителите си. Уточнява се, че те планирали да приберат внука и да го отглеждат.

Низайка разказал също, че местните жители останали във възторг от кучето му, което било вярно и послушно. Той уточнил, че Пинг Понг използва само 3 от лапите си след като бил ударен от кола.