Потребителката на "Instagram" Мария Дякова разказа страшна история, която й се случила в Санкт Петербург. В ранната сутрин момичето извикало такси до летище Пулково, но шофьорът започнал да се държи неадекватно на пътя. Той задавал нецензурни въпроси на пътничката, докато гледал порно на телефона си.

"Започна да ме разпитва. Но бях уморена, с треска, не исках да говоря с таксиметровия шофьор. Тогава чух звук, напомнящ на порнография. Помислих си, че само така  ми се струва. И тогава той попита кога ми е бил първия път," разказва Мария Дякова.Това обаче не свършило дотук. Скоро таксиметровият шофьор се насочил към активни действия и се самозадоволил в присъствието на онемялото и уплашено момиче.

"Той спря внезапно, разкопча предпазния си колан и каза: „Сега, момиче, две минути“ - и започва да си играе," продължава Мария Дякова.

Описвайки случващото се, Мария каза, че няма достатъчно думи и отбеляза, че всичко изглежда като морално изнасилване.

"Тази сутрин тази ситуация ми се случи, в началото беше смешно, но сега не е много. Това може да се случи на всеки, това е шанс 1 на милион. Все още не знам как да действам, но едно нещо знам със сигурност - за това не можете да се мълчи. Не оставайте безразлични. Не знам как ще завърши, но сега никога няма да се возя сама в такси", пише момичето в Instagram.В същото време жената от Петербург заяви, че се е оплакала на Citymobil. Представители на компанията се извинили на пътничката, казали, че ще предприемат действия срещу шофьора и дали на момичето промоционален код за три пътувания. Този отговор обаче не удовлетворил Мария.

В коментар пресслужбата на Citymobil отбелязва, че това поведение на шофьора се счита за неприемливо и потвърждава, че те са се извинили на момичето: „Започнахме да се справяме с тази ситуация веднага щом получихме жалба от пътничкага: водачът беше незабавно блокиран за неподходящо поведение, службата екип за поддръжка се свърза с клиентката и върна парите за пътуването. Шофьорът е блокиран без право на възстановяване. Citymobil ще предостави цялата необходима помощ на правоприлагащите органи, ако те решат да се свържат с нас."

Превод: БЛИЦ