Преподавателката по компютърни науки в едно от училищата в Самарска област Ксения Семенова беше принудена да напусне. Това се случи, след като неизвестно лице публикува видео в мрежата с нейно участие как изпълнява еротични танци в нощен клуб, съобщават местните медии.
Младата жена се занимавала с ориенталски танци от 13 години и се отнасяла към това като към изкуство. Нещо повече, работата в клуба и носела допълнителни доходи и евентуално дори повече от заплатата на учителка. Между другото, тя работила в училището само от шест месеца.

Учениците знаели за хобито на Ксения Петровна, но нямали оплаквания към нея заради това, особено след като Семенова идвала в строги дрехи на училище. А в клуба пускат само по-възрастни от 18 години.

Видеоклипът, който някой изтече в мрежата, е заснет през декември в Сизран, се откривал клуб. Семенова смята, че историята може да повлияе негативно на учениците.

Наскоро пред учителите бяха представени специални изисквания. Така например в Уляновск един родител поиска учителката да бъде уволнена само защото дъщеря му видяла как си избира бельо. Спорът предизвика и учителка, която публикува снимка по бански в социалните мрежи на състезания по плуване.

Превод: БЛИЦ