Военновъздушна база на САЩ във Великобритания бе блокирана, след като мъж се опита да нахлуе със сила във военния обект. Полицаи пристигнаха по спешност в базата Милдънхол в графство Съфолк, за да реагират на сигнал за „значителен инцидент със сигурността“. В резултат има един арестуван, пише в. "Дейли мейл".
Източник от британската отбрана заяви, че автомобил се е опитал да нахлуе в базата, блъскайки се в главните ѝ порти.  

Местни жители разказаха за стрелба, а деца на американци, които са присъствали на среща по софтбол в района, незабавно са изчезнали след инцидента.

Служител на заведението „Джъмпинг Джакс Фънхаус“ в Милдънхол каза: „Всички американски деца, които си играеха, изведнъж си тръгнаха. Не разбрахме защо и не чухме нищо“.

The 1,162-acre base, which houses about 3,100 US military and an additional 3,000 family members, is used by the US to refuel US and Nato aircraft in Europe

От полицията в Съфолк съобщиха в Туитър: „Полицията реагира на сигнали за значителен инцидент във военновъздушната база в Милдънхол“.
По-късно оттам добавиха: „Гражданите засега са призовавани да избягват да посещават района на базата“.

В изявление на базата във Фейсбук се казва: „Базата е блокирана около 13:00 часа днес след сигнал за инцидент. Служителите на извънредните служби реагират на ситуацията. Подробности ще бъдат съобщени своевременно“.

Кореспондент на Би Би Си съобщи в Туитър: „Според първоначалната информация някой се е опитал да нахлуе с автомобил в базата, но е бил спрян на портата. Лицето е арестувано. Хората наблизо са чули стрелба“.

В базата „Милдънхол“ е най-голямото военно присъствие на американските ВВС на английска земя. В базата има около 3200 военнослужещи. Американците обявиха, че ще се преместят от там в Германия, но това ще се случи не по-рано от 2024 година.

Превод и редакция: БЛИЦ