В Алепо са открити масови гробове на десетки мирни сирийски граждани, измъчвани жестоко от джихадистите. Потресаващата новина съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от от "Епицентър".
"На много от тях липсват части от телата, мнозинството са буквално застреляни в главата. По всичко изглежда, че това е само началото...", заяви Конашенков. 

Той подчерта, че всички разкрити факти се документират щателно като тежки военни престъпления на терористите и ще бъдат огласени максимално, "за да осъзнаят европейските покровители на т. нар. "опозиционери" какви са в действителност техните подопечни и да поемат своята отговорност за техните зверства". 

"Единствените, които засега не откриваме в Източно Алепо, са т. нар. "спасители доброволци" от "Белите каски", които са тържествено приемани в най-добрите домове в Париж и Лондон и които едва ли не бяха представени за Нобелова награда за мир", отбеляза ген. Конашенков. "Белите каски" са сирийска неправителствена организация. Според Русия те са близки до терористичната групировка "Джебхат ан-Нусра" и се финансират от британското правителство. 

Говорителят на руското МО съобщи още, че в Алепо са открити седем огромни склада с боеприпаси, три танка, две оръдия е две реактивни системи за залпов огън. Преди да напуснат Алепо, ислямистите са минирали улици, входове на здания, автомобили и дори детски играчки, разкри още ген. Конашенков. 

По-рано в освободените от терористите райони на Алепо руските военни откриха много фото- и виедо-материали, на които самите терористи са запечатали своите зверства. Според сведенията на спасили се жители на града, за саморазправата на джихадистите им било достатъчно само да подозират някого в симпатии към властите в Дамаск.