Експлозия на канализационен газ в Ухан, Китай, се е случила на път в града, на който са се намирали и движели работници и минувачи. При инцидента има най-малко четирима пострадали, съобщават световните издания.

Пътните камери са заснели ужасяващата експлозия, която е станала на 20 май около 9 часа сутринта местно време, но едва сега излиза информацията за нея.

Докато мъж на електрически велосипед преминава покрай работници, огнен стълб внезапно изригва на метри над пътя. В момента, в който работниците се опитват да избегнат огъня, мощен взрив маха каските от главите им.

Асфалтът под краката на хората започва да се подува, оставяйки големи пукнатини в земята, от които излиза газ. Свидетели, забелязали изригването, се разпръскват от страх в различни посоки.

На кадрите се вижда как водачът на електрическото превозно средство няма време да реагира и той е изхвърлен от него. Мъжът лети над земята и пада заедно с отломките от машината.

Изданието от Ухан Jimu цитира местните жители, които казват, че са чули „силен взрив“ по време на инцидента. Собственичката на близкия магазин е казала, че след експлозията е помагала на мъжа, излетял от електрическия велосипед, който е бил „в съзнание, но виещ от болка“.

Предполагаемата експлозия на канализационен газ е накарала пътя да пламне под работници и минувачи. Според изявлението, публикувано в Weibo, всички пострадали са откарани в местна болница и животът им не е застрашен.

За съжаление в момента не е известно дали по време на експлозията е имало хора в канализацията.

Превод и редакция: БЛИЦ