Ужасяващ момент е заснет от камера. На записа мъж, дегизиран с бурка, примамва 11-годишно дете, за да го изнасили и убие. Азан Маджид Джанджуа е бил изнасилен и убит, след като е бил отвлечен от джамия в Абу Даби, след като отишъл за следобедната молитва по време на Рамадана преди две седмици.

Убиецът му се бил маскирал като жена, за да го заведе на покрива на джамията, защото е знаел, че малкото момче няма да тръгне с непознат мъж, без да поиска разрешение от родителите си, пише Gulf News.
 


Камера за наблюдение е уловила как заподозреният, носейки дамска чанта, се качва в асансьор с момчето. Полицията смята, че престъпникът е имигрант от Пакистан. Той е завел детето на покрив на блок, където го е изнасилил и задушил до смърт.
 
Генерал майор Мактум ал Шарифи от полицията в Абу Даби каза: „Той се е дегизирал като жена, защото е знаел, че момчето няма да тръгне с непознат мъж, без да каже на родителите си”.
 
Голото тяло на Азан е било открито от техници на климатици на 31 май на покрива на сградата, в която е живеел.
 
 До него е лежало копие на Корана.
 
48 часа по-късно убиецът е бил арестуван. Той си е признал всичко. Съобщава се, че родителите са познавали под някаква форма убиеца.
 
Превод и редакция: БЛИЦ