Медиите продължават да обсъждат здравословното състояние на 91-годишния бивш ръководител на СССР Михаил Горбачов. Припомняме, че наскоро стана известно за влошаването на състоянието му. Политикът е под постоянно лекарско наблюдение, но състоянието му все още буди притеснения, пише glasnews.bg

Наскоро в мрежата се появи нова снимка на политическа фигура, която предизвика много въпроси. Снимката е публикувана от икономиста Руслан Гринберг, който посети Михаил Горбачов в болницата. Според него бившият лидер на Съветския съюз е в отделна стая и лекарите го наблюдават постоянно.

„Горбачов има диабет и проблеми с бъбреците, той е на диализа. Въпреки че състоянието на първия и единствен президент на СССР се влошава, няма нищо критично - само възрастта. Усеща се повече или по-малко... Рядко става. Има забрава. Темата на разговора се сменя произволно“, обясни икономистът.

В същото време на снимката се вижда, че Горбачов, който лежи на леглото, е сериозно повреден от инжекции и абокати в местата на сгъване на лакътя.

Едната му ръка е превързана, но по нея все още личат силни хематоми и натъртвания.

Според Гринберг Горбачов живее в болницата от около 3 години. В лечебното заведение го посещават близки и приятели.