Трима мъже бяха арестувани в Швеция за бруталното изнасилване на жена, което излъчиха на живо във Фейсбук, предаде "Дъ Локал", цитиран от "Телеграф". Случилото се е станало в град Успала в неделя сутринта. Според в. "Афтонбладет" 31-годишната жертва почти е загубила съзнание.
Арестуваните мъже са на 19,21 и 25 години и както БЛИЦ писа, полицията ги е спипала директно на местопрестъплението. Припомняме, че органите на реда получили сигнал от очевидец. 21-годишната Джозефин Лундгрен, която позвънила в 8 часа, след като си дала сметка какво се разиграва в затворена група във Фейсбук, наброяваща 60 000 членове. 

Задържаните за бруталното зверство са мигранти -  мюсюлмани от афганистански произход, което първоначално не бе огласено от полицията.

"Един от тях и разкъса дрехите и се хвърли отгоре й", разказва ужасената шведка. "Току що те изнасилихме. Трима срещу един - ха-ха-ха", смее се един от мъжете в края на връзката на живо. Според държавната телевизия SVT мъжете започнали второ предаване, в което жената твърдяла, че не е изнасилена. Точно в този момент униформените са нахлули в апартамента  и изключили камерата.

От полицията заявиха, че разполагат с копие от записа и с множество свидетели на зверството. Около 200 души са гледали видеото към момента на живото излъчване.

"Сърцето ми се късаше. Момичето седеше пред камерата, а мъжът, който я снимаше, я накара да отрече, че е била насилвана. Буквално я накараха да повтори думите му със заплашителен тон", разказва Линда Йохансон, станала свидетел на грозната случка. 

Оказва се, че най-възрастния от изнасилвачите вече има досие. Той е бил съден за разпространение на наркотици и физическа саморазправа

.