Мистерията около убийството на българина в Марбея се задълбочават, пишат испанските медии. 

Аутопсията е установила, че той е умрял от кръвозагуба, но се е мъчил известно време. Резултатите опровергават и първоначалната информация, че е бил засегнат от 14 куршума. 

Прострелян е три пъти в корема и веднъж - в ръката. След това тялото му е било метнато в канавка до път А-7176, който свързва Истан с Марбея.

Почти веднага след убийството полицията излиза с версия, че се касае за разчистване на сметки. Предполага се, че българинът е бил привикан на лобното си място под предлог, че трябва да се срещне с някого и там е бил ликвидиран. 

Смята се, че българинът е бил замесен в наркотрафик. Случаят се разследва от Отдела за борба с наркотиците и организираната престъпност в Коста дел Сол. 

Според испански медии става въпрос за 43-годишен българин, който  от 3 месеца живее в Испания, заедно със съпругата си. Преди това двамата са живели в Южна Африка.

Местни медии съобщават още, че мъжът е излязъл на вечеря и не се е прибрал. Тогава сигнал за изчезването му в полицията подава неговата съпруга.

От МВнР потвърдиха, че намереното тяло е на български гражданин.

Посолството ни в Испания към момента няма официални данни за причините и мотивите за убийството. Мисията ни е в контакт с испанските власти и проверява случая, който се разследва от испанската полиция.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!