Полицията в Хонконг е извършила четири ареста, свързани с жестокото убийство на 28-годишен модел, който е бил разчленен след паричен спор със семейството на бившия си съпруг, казаха властите, цитирани от CNA.

Както БЛИЦ писа части от тялото на известната Аби Чой, която миналата седмица се появи на корицата на модното списание L'Officiel Monaco, бяха открити в селска къща, направена на месарница, казват от полицията:

Още търсим главата. - каза старши полицаят Алан Чунг, след като разкри, че крайниците на жена са били открити в хладилник.

Той допълва, че в къщата е имало електрически трион и месомелачка, които са били използвани за смилане на човешка плът:

Две тенджери с яхния, за които се смята, че съдържат човешка тъкан, са оставени на мястото на инцидента.

Бившият съпруг на Чой- 28-годишен мъж на име Куонг, беше арестуван за убийство, докато е опитвал да избяга от града с лодка.

Ден по-рано бащата, майката и по-големият брат на мъжа са арестувани по същите обвинения:

Вярваме, че жертвата и семейството на бившия ѝ мъж са имали много парични спорове, в които са били замесени огромни суми. - казва Чунг.

Някой е бил неудовлетворен от това как жертвата е разпоредила с имуществото си, което е станало мотив за убийство.

Чой е изчезнала в сряда. Предполагаемо за последен път е видяна от брата на бившия си мъж, който също така работил като неин шофьор. Според South China Morning Post двамата отивали да вземат дъщеря ѝ. Тя била обявена за издирване, след като не взела детето.

Полицията казва, че по-рано семейството е излъгало, за да обърка разследващите.

Селската къща, където са открити останките на Чой, е наскоро наета и не е била обзаведена, заради което се предполага, че е уредена за отърваване от тялото.

Според Post, бившият тъст на Чой стои зад плана на убийството, тъй като не бил доволен от разпореждането ѝ с луксозния имот в квартал Kadoorie Hill в Ho Man Tin.

Около сто полицейски служители претърсваха в събота район около гробището Tseung Kwan O, където се предполага, че са изхвърлени други части от тялото ѝ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук