31 тела и части от още девет са открити на мястото, където се разби турският Boeing 747 край киргизката столица Бишкек. За това е докладвал министърът на извънредните ситуации на Киргизстан Кубатбек Боронов, съобщава rt.com.
 „Министърът е съобщил на президента, че по предварителни данни, в резултат на инцидента с товарния самолет Boeing 747 в района на летище Манас са загинали най-малко 31 души, открити са останки от 9 човешки тела”, се казва в съобщението.По данни на 24.kg, турската машина е направила два опита да кацне. В резултат на катастрофата са разрушени 23 къщи. 

Сред жертвите на инцидента са осем жени, осем мъже, 12 непълнолетни, в това число шест момичета и пет момчета.На мястото на инцидента работят над 1000 души.

По предварителни данни, причината за падането на товарния самолет „Боинг“ 747 е грешка на екипажа, съобщи на брифинг от мястото на инцидента вицепремиерът на Киргизстан Мухамметкалий Абулгазиев. По-рано киргизските медии, позовавайки се на вицепремиера на страната Мухамметкалий Абулгазиев, разпространиха имената на членовете на екипажа. Командир на полета е бил Ибрахим Гюржан Диранжи, а втори пилот - Казим Ондул. Другите двама членове на екипажа са Мелих Ослан и Ихсан Кожа.Междувременно президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев подписа указ за обявяването на 17 януари на ден на траур в страната, в памет на загиналите при самолетната катастрофа. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ