На фейсбук профила на Александър Черниговски се появи текст за лекуването на злокачествени заболявания в ислямските страни. Той твърди в своя профил, че мюсюлманските страни не смятат рака за опасно заболяване и смятат, че го лекуват "по лесен начин само с няколко дни на пост".Те дори не наричат ​​това рядко заболяване, "рак", а "звяр, който абсорбира няколко пъти повече енергия в клетките си." Той расте (метастазира) и когато човек изчерпи енергията, той преминава към всички други източници в тялото, което води до фатален изход.

Но когато звярът се лиши от храната си, той бързо умира.Професорите от университета в Алжир смятат, че с помощта на глад ракът умира на всеки стадия в рамките на 3 дни до месец. Гладът в този смисъл не означава да не ядете нищо и да пиете само чиста вода. Ако изпражненията са нормални, тъмни и твърди, това означава, че болестта вече е елиминирана.
Те твърдят, че гладуването е рецепта както за профилактика, така и за лечение на рак. Според проучване, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, хората трябва да постят една трета или половин ден, за да излекуват или предотвратят рака.

Вторият вариант е "гладуване цял ден", т.е. ядене до 500 калории на ден или прескачане на закуска и обяд.

Учени от Алжирския университет твърдят, че подобна диета помага за поддържане на здравословно телесно тегло и предотвратява развитието на диабет, рак, болест на Алцхаймер и заболявания на сърдечно-съдовата система.

Тайната се крие във факта, че временният отказ от храна позволява на организма да произведе по-добър отговор на стреса, да спре възпалителните процеси и да унищожи най-често причинените тумори от диетата, както и да ускори елиминирането на увредените и болни клетки.

Превод: БЛИЦ