Първи случай на коронавирус беше регистриран в Ирландия и Люксембург. Бразилия потвърди за втори заразен.  Става дума за 32-годишен мъж от Сау Паулу, който наскоро е бил в Италия, а в Канада броят на заразените нарасна на 20 души. Новите случаи са в провинциите Британска Колумбия и Онтарио, както и един човек в Квебек. Две от жените в Онтарио неотдавна са се върнали от Иран, а една от тях след това е заразила и съпруга си. 

Междувремено представители на американския щат Вашингтон съобщиха, че два от общо трите повтърдени случая на коронавирус в щата са свързани с дом за дългосрочни грижи в град Къркланд. Според представителите над 50 обитатели на дома и служители може да имат симптоми на болестта. Служител на здравните власти в Сиатъл съобщи, че 27 от живеещите там и 25 души от персонала са показали "някакви признаци на заболяването". 

Все още не е ясно дали 50-годишният мъж, който почина от заразата, има нещо общо със социалното заведение, но според официални представители той е имал съпътстващи заболявания. 
Американският президент Доналд Тръмп от своя страна обяви, че Вашингтон може да окаже помощ на Иран в борбата с болестта, ако Техеран поиска това. 

В петък държавният секретар Майк Помпео съобщи, че америанските власти са отправили чрез Швейцария предложение за помощ на Ислямската република, но от иранското външно министерство определиха предложението като смешно и зяявиха, че изявлението на Дъражвния департамент е политическа игра.