За прелюбодейство - убиват те с камъни. Така започва разказа си пред Sky News Миаса Ходор. Тя твърди, че е била пленена в Мосул преди две години и след това вербувана за "Ислямска държава".
"За кражба ще отрежат ръка", разказва още жената, помагала на терористите за следенето на морала сред жените.

"Моето задължение беше да наказвам онези, които не носят ръкавици, чорапи или фередеже. Общо-взето около 50-на души на ден. Първият път, когато ми казаха, че трябва да го направя, аз им отвърнах, че не мога, но те ми казаха - ти можеш, трябва!", разказва жената.

След това Ходор скрива лицето си с воала и признава: "Станах и я набих с камшика. С всеки следващ удар тя крещеше. Аз спрях, но те дойдоха и ми казаха: "Ако не го направиш - ще накажем теб!".

Тя е трябвало да следи не само жените, но и робините на ИД да спазват облеклото - черна роба, която да покрива цялото им тяло, черен воал, ръкавици и чорапи.

"Биеха много. Ако някоя жена излезе навън без воал, измъчват я с клещи. Ако не отвлекат нея - ще похитят съпруга й", добавя тя.

По неофициални данни терористичната организация "Ислямска държава" е изгорила поне 3 жени, защото те не са се подчинили на заповедите им да изгорят съседите си, опитали да избягат от Мосул.

Иракската обсерватория за правата на човека пише, че 197 деца са били взети за заложници от "Ислямска държава", близо до джамията "Ал-Нури", откъдето ИД обяви своя халифат преди 3 години.