Собственикът на пъб в град Корби в британското графство Нортхемптъншир Бип Уитърел разреши на клиентите на заведението да си носят пиенето, като целта е да привлече повече клиенти, съобщи Скай нюз.
Причината за това решение е, че поради финансовата криза в пъба отиват все по-малко хора, тъй като британците са започнали да пестят. Затова пък собственикът на пъба въвел входна такса от 5 британски лири. Уитърел каза, че маркетинговият ход се е оказал доста успешен. В деня на въвеждане на новите правила пъбът бил абсолютно пълен, като половината от клиентите си носели пиенето. На някои то се харесало по-малко от това, което продавал пъбът и те си купили алкохол от бара.
По данни на British Beer and Pub Association всяка седмица във Великобритания биват затваряни средно по 39 пъба. Тенденцията сочи, че в скоро време ситуацията няма да се промени към по-добро. През 2008 г. във Великобритания са били затворени 2 000 пъба, в резултат на което 20 000 души са изгубили работата си, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ