членовете на терористичната групировка "Ислямска държава" са нападнали на 13 октомври бежански лагер в сирийския район Ал-Бахра и са взели в плен жители, съобщават международните издания.

Според информацията, терористите са нападнали бежански лагер в споменатия район, след което се стигнало до пленяването на 130 семейства с общо около 700 души като те били заведени в Хаджин. Възможно е отвлечените цивилни лица да бъдат използвани като "жив щит" на членовете на "Ислямска държава" срещу евентуално настъпление на сирийските сили.

Той доб отвлечените цивилни лица всъщност са взети за заложници и могат да бъдат използвани от терористи като "човешки щит", за да покрият бойците от евентуална атака на "сирийските демократични сили".

Въпреки установения режим на прекратяване на военните действия, продължават нарушенията от страна на незаконни въоръжени групи, които действат в зоната около Идлиб. Само в рамките на ден ден е имало обстрели на селищата от Раша, Акч-Баер (три пъти), Айн-ен-Наур, Джуб-ез-Зарур и др.