Със сигурност много хора си спомнят страшната катастрофа през 2003 г. - космическата совалка Колумбия, в която имаше седем астронавти, се разби на земята. Те се бяха отправили на поредна мисия, но не можаха да се върнат от нея.
Преди време в щата Тексас бе открит шлем, който може би принадлежи на един от починалите астронавти. Снимката му беше публикувана на Reddit преди няколко дни. Постът получи огромен брой коментари и харесвания за няколко часа. В момента снимката не е проверена за обработка във Photoshop, но хората отново си спомниха ужасната трагедия и започнаха активно да коментират фотото.

Преди 17 години всички бяха шокирани от случилото се с един от космическите кораби на НАСА. Космическата мисия включваше седем члена на екипажа. Совалката "Колумбия", стана първият космически кораб, който успешно лети многократно в космоса. По това време 27 мисии вече са приключили, но 28-мата  завършви с катастрофа и космическият кораб се разби на Земята от голяма височина.

В продължение на няколко седмици бяха извършени претърсвания не само за телата на астронавтите, но и за останките на самия кораб. Трябваше да се проучи огромен район. И 17 години по-късно трябваше отново да си спомням за трагедията, защото беше открит шлем, който, по презумпция, принадлежи на един от членовете на екипа, който загинал този ден.

Снимката, публикувана в мрежата, предизвика интереса на потребителите, които веднага започнаха да коментират публикацията и да си припомнят подробностите, обявени от НАСА преди почти две десетилетия. Някои от потребителите се съмняват, че шлемът наистина принадлежи на астронавта и казват, че може да е фалшив или висококачествен фотошоп.

Превод: БЛИЦ