На пазара вече има електрически автомобил, който може да измине повече от 400 мили (645 км) с едно зареждане - нещо, което човек обикновено би очаквал от един средностатистически бензинов автомобил.

Тази седмица от Tesla обявиха, че северноамериканската версия на Tesla Model S Long Range Plus вече официално има пробег от 402 мили (647 км), което го прави първия електромобил в продажба, който изминава над 400 мили с едно зареждане.

Според Tesla това е с близо 20% повече, в сравнение с миналогодишния Model S 100D, който има същия дизайн на батерията.


Как обаче инженерите на Tesla успяха да повишат пробега до над 400 мили? Отговорът е малко по-малко.

Част от направените подобрения включват нови аеродинамични колела и гуми, подобрена ефективност в задвижването, в това число и на скоростната кутия, и подобрения по регенеративното спиране, пише Mashable.

Tesla започва да прави тези промени, когато започва производството на Model S Long Range Plus в завода си във Фримонт.

Според главния изпълнител на Tesla Илон Мъск всички автомпбили Model S Long Range Plus, произведени след края на януари 2020 г., ще бъдат с новия рейтинг за пробег от 402 мили (647 км).

За потенциалните купувачи на модела в САЩ има и бонус. От Tesla наскоро обявиха намаление в цената на Model S Long Range Plus, така че те ще могат да се сдобият с електромобила с най-голям пробег срещу 5 000 долара по-малко.