Трима депутати от Националната асамблея (парламента) на Венецуела, които по-рано бяха лишени от неприкосновеност, са потърсили политическо убежище в различни дипломатически мисии в Каракас, предаде агенция EFE. 

Депутатите Марианеле Лопес и Америко де Грациа се намират в посолството на Италия, а Ричард Делгадо е потърсил убежище в посолството на Аржентина. Съобщава се, че парламентаристите са взели това решение, тъй като се опасяват за своя живот.
 
В сряда венецуелският парламент, който се контролира от опозицията, съобщи, че е задържан първия вицепредседател на институцията Едгар Самбрано. Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо допусна възможността Самбрано да е отвлечен от специалните служби на Венецуела.
 
Във вторник Конституционната асамблея на Венецуела взе решение да лиши от неприкосновеност седем опозиционни депутати от Националната асамблея. По-рано венецуелският Върховен съд разреши срещу опозиционните депутати да бъдат предявени обвинения за „държавна измяна, престъпен сговор, метеж, узурпиране на пълномощия, призив към метеж, неспазване на законите и разпалване на ненавист“, заради тяхната съпричастност към антиправителствените протести на 30 април, допълва агенцията.