Шофьор-доставчик на луксозни автомобили е бил лошо пребит от четирима крадци, които след това са откраднали три коли, а случката е записана на видео, съобщи полицията в Дис Плейнс, Илинойс, пише BG-VOICE.

Униформените са реагирали на сигнал от центъра за продажби Jidd Motors на Ренд Роуд около 1 часа през нощта и намерили пострадалия легнал в снега, с контузии на китката и крака. Той е в местна болница в доста тежко, но не и животозастрашаващо състояние.

Цялата сценка с бързото нападение е записана от камера. Вижда се, че четирима бандити влизат в бизнес сградата на Ранд Роуд 1313, крадат лаптопи и офис консумативи и се преместват в обширния склад. Там се опитват да откраднат няколко автомобила, но не успяват да подкарат нито един.


След около 20 минути се насочват към центъра за услуги малко по-надолу на Ранд Роуд и там стават свидетели на доставка на камион.

Те нападат свирепо шофьора и го раняват. Човекът бяга накуцвайки встрани, вероятно уплашен за живота си, и нападателите крадат две коли БМВ и една „Алфа Ромео“.

Според Адам Джид, собственикът на of Jidd motors, агресорите са професионалисти. Те са носели маски и ръкавици и явно са знаели какво правят. Били са „наистина бързи“.

Собственикът заяви, че е загрижен не толкова за откраднатите коли, колкото за пострадалия шофьор.

По думите му „колите идват и заминават, но е тежко от човешка гледна точка да го видиш как куца, опитва се да оцелее и се моли за живота си“.

Джид съобщи, че пострадалият е преминал през две операции в четвъртък и кракът му е счупен.

Полицията още не е пуснала описание на нападателите, освен че трима са тъмнокожи и един е бял. Разследването продължава.

Това не е първият тежък инцидент при кражба на кола в Кук Каунти. В началото на февруари въоръженият разбойник Дейвид Джонсън от Чикаго принуди с оръжие шофьор от „Орлънд парк“ да му даде своя „Мерцедес“, а когато бе подгонен от полицейски патрул, се опита да се изплъзне, преди да катастрофира. Когато излязъл от колата, той побягнал и стрелял по преследвачите, преди да го хванат.

Тогава пистолетът, с който той стреля, не бе открит, но пък в колата имало друг – 9 мм „Таурус“, с 23 патрона.

На 17 януари пък жена от Аурора бе простреляна на паркинг на North Orchard Road от нападатели, преди да й бъде открадната колата. Жената е в болница в тежко състояние.