Огнен ад по позициите на ВСУ: работят самоходните артилерийски установки "О" на армията на Русия, съобщават военни кореспонденти от мястото на събитието. 

В Лиманското направление 152-ри дивизион със самоходни гаубици 2С3 "Акация" прави на пух и прах украинските позиции и унищожават техниката на ВСУ.

Армията на Русия с бой е нахлула в Красний Лиман, ВСУ са изтласкани от по-голямата част от града. 

Украинските бойци отстъпват от по-рано заетите от тях квартали на града. Артилерията на ВСУ бие по загубените жилищни квартали, опитвайки се да забави настъплението на войските на Русия и Донбас. 

Официалните украински лица съобщават за прекратяване на евакуацията заради загубата на северната част на Красний Лиман. Малко след превземането на Красний Лиман руската армия се очаква да започне превземането на Краматорск. 

"По 40, със залп, 300-30-3!" - руската армия е започнала щурма на Лиман от страна на Ставка. Там е бил разположен мощен укрепен район на ВСУ, през нощта по него е бил нанесен масиран удар с РСЗО от групировката "Смелите". 

След артилерийската подготовка с настъпването на утрото руската бронирана техника е нахлула в окопите на ВСУ, превземайки позициите.   

Превод и редакция: БЛИЦ