Дрон е заснел ожесточена битка между руски и украински части край Лисичанск, съобщават световните издания.

Това се е случило при опит на украинските военни да извършат офанзива и да преместят руската граница в Луганска област на изток.

Всъщност става дума за защита на ключова линия на границата между ДНР и ЛНР, където един допуснат пробив от страна на ВСУ би могъл да доведе до загуба на тактически важен район.

На видеокадрите се виждат ожесточени боеве между руски и украински военни край магистрала Т-13-02 между Берестово и Верхнекаменка.

Достигането на украинските военни до тази линия би приближил ВСУ до Лисичанск, заобикаляйки на практика град Кремена, като по този начин заплашва да превземе Лисичанск и голяма част от територията на ЛНР.

Видеокадрите показват използването на разнообразна техника и оръжия, включително артилерия, танкове, бронетранспортьори и др. В същото време може да се отбележи, че ВСУ предприемат няколко опита да притисне руската военна отбрана.

Въпреки това атаката на украинската армия е отблъсната благодарение на прецизните удари на руските сили и артилерия - контраатакуващите действия на ВСУ са напълно спряни.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук