Войници на въоръжените сили на Украйна са използвали украински бронетранспортьори (БТР-4) „Буцефал“ в Бахмутско направление в Донецка област. Кадрите, предоставени от военните, са публикувани в Telegram.

Бойците са нанесли удари от 30-милиметровото оръдие, съобщава украинското издание "Фокус".

В първото и второто видео два бронетранспортьора "Буцефал" засичат позицията на руските войски, след което започват да я обстрелват.

В третото видео военните прикриват с техниката пехотата по време на щурма на позициите на руските въоръжени сили в района на Бахмут.

Какво се знае за БТР-4 "Буцефал"?

„Буцефал“ е пълноприводен осемколесен бронетранспортьор с колесна формула 8×8, разработен в Украйна – в Харковското конструкторско бюро по машиностроене.

Машината е предназначена за транспортиране на войници от механизирани части и огнева поддръжка в битка. Бронетранспортьорите се използват за оборудване на части, способни да водят бойни действия в различни условия, дори в случай на използване на оръжия за масово унищожение.

БТР-4 може да изпълнява поставените задачи денонощно, при различни климатични условия, по пътища с разнообразна настилка и при напълно офроуд условия. Работен температурен диапазон на въздуха от -40 до +55°C.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук