Там, където Русия се намира плътно до северната част на Харковска област, руските сили ежедневно обстрелват Украйна от танкове, минохвъргачки и далекобойна артилерия. Под прикритието на такъв огън руските диверсионно-разузнавателни групи се опитват да проникнат в Украйна.

За защита от противниковия обстрел, веднага след като се стъмни, служители на украинското разузнаване отиват на границата "на лов", съобщава "УНИАН".

Военният кореспондент Александър Моторни показва, че мястото е пълно със следи от миналогодишното руско присъствие. Тук руските части са се опитали да организират линия на отбрана, преди да избягат, но в крайна сметка не се е получило.

Те оставят след себе си солидни руини и мини, като някои от тях са неутрализирани от украинските военни.

Целта на нощните излизания на украинските разузнавачи е да видят дали има следи от противника, обяснява военнослужещ от отделен батальон на 127-ма бригада за териториално отбрана. 

Картечарят "Сева" признава, че украинските военни всъщност не позволяват на противника да се чувства свободен. Щом видят някакви движения, те действат решително. Освен това украинските гранични разузнавачи придобиватт ценни трофеи, които те наричат ​​"руски ленд-лиз".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук