Пехотинци и танкисти от въоръжените сили на Украйна участват в близък бой и „изпушват” нашествениците, които са се установили в укрепени землянки и окопи, пише Фокус.

Войници от 30-та механизирана бригада на името на княз Константин Острожски унищожават бетонни опорни точки на руските войски по време на настъпателни операции. Видеото от боевете на поделението беше публикувано от пресслужбата на поделението във Фейсбук.

Във видеото се вижда, че украинските защитници използват тежка техника, когато наближават позицията на противника. Впоследствие пехотинци участват в близък бой и "изпушват" нашествениците, които са се настанили в укрепени землянки и окопи.

„Добре координираните и ефективни действия на различни части (пехота, въздушно разузнаване, танкове, артилерия) дадоха отличен резултат“, обясниха от княжеската бригада.

Нашествениците използват и взривени мостове за прикритие. Такива убежища не спасяват окупаторите.

Танковете "тридесетици" също не останаха без работа. Руските нашественици бяха ликвидирани благодарение на професионалните действия на екипажите на тежката бронирана техника.

„Образцов бой на 30-а моторизирана бригада: окупаторите са победени!“, се казва в съобщението.

Бойците от 30-та бригада на въоръжените сили на Украйна от самото начало на руската атака срещу Украйна защитават държавата от руските нашественици. По време на войната в Източна Украйна бригадата през 2014 г. води тежки боеве в сектор „Г“. Тежките боеве продължават при Савур-Могила.

След нахлуването на руските войски през февруари миналата година отрядът успешно изпълнява бойни задачи по различни направления. През май 2022 г. 30-та бригада на името на княз Константин Острожски нанесе значителни удари по позициите на около дузина военни, а също така унищожи състав на боеприпаси на въоръжените сили на РФ.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук