В Андреевка част от руските бойци бяха заловени в резултат на операция за прочистване на територията.

Това се съобщава в телеграмата на 3-та десантно-щурмова бригада на украинските сили за отбрана, която освободи населеното място, пише УНИАН.

Отбелязва се, че след унищожаването на командирите на 72-ра мотострелкова бригада на Руската федерация, останки все още се крият в обкръженото село. Войниците от третото нападение вдигнаха БПЛА с високоговорител в небето и командирът на 2-ри щурмови батальон обяви ултиматум на врага: плен или смърт.

В резултат на военната операция част от руснаците се предават.

Беше разпространено и видео, в което се чува ултиматум, отправен към руските войници. Събитието е станало вчера, 14 септември. Врагът е информиран, че селото вече е окупирано от украински защитници от 24 часа, а личният състав на руските войски е избягал от бойното поле или е ликвидиран, а двамата им командири „Мечка“ и „Шайтан“ също са унищожени.

"Предлагаме ви да се предадете по една проста причина - имаме нужда от обменен фонд. Ако не проявите такова желание, ще ви унищожим всички. Имаме повече от достатъчно желание, оборудване и всичко останало за това", отбеляза командирът на 2-ри щурмови батальон на нашата бригада.

На враговете бяха дадени 10 минути за размисъл. След това те попълниха обменния фонд.

Както съобщи УНИАН, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи за освобождаването на Андреевка, Донецка област. Беше отбелязано, че Андреевка е превзета в резултат на координирани щурмови операции и защитниците сега консолидират позициите си на постигнатите линии. Руснаците претърпяха значителни загуби в жива сила и техника

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук