ВВС разказаха с какви ракети са поразени руските кораби "Минск" и "Ростов на Дон" във временно окупирания Севацопол.

"Британските и френските медии се интересуват какъв тип крилати ракети украинските пилоти са изпратили на плавателния съд "Минск" и "Ростов на Дон" след "Москва". Това е съвсем логично, защото не можете да измислите по-добра реклама за национален производител на оръжия, ” се казва в съобщение на командващия ВВС на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Николай Олешчук, пише УНИАН.

Той отбеляза, че ВВС разполагат с два вида крилати ракети, предоставени от партньори. „Окачваме британския Storm Shadow под лявото крило на Су-24М, френския Scalp под дясното,“ шеговито разкриха подробностите от ВВС.

Олещук подчерта, че и двете ракети работят перфектно, без шанс за руснаците.

"Под крилете на нашите бомбардировачи ще има място за германските Taurus. Тогава "играта на градовете" може да продължи още по-ефективно", се подчертава в съобщението.

Олещук благодари на западните партньори за оръжията и техниката, които помагат за освобождаването на украинска земя.

На 13 септември Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната потвърди, че два руски кораба са били ударени в Севастопол. Ставаше дума за резултатите от нощната атака срещу Севастополския морски завод. По-специално бяха унищожени голям руски десантен кораб и подводница.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук