В TikTok се появи любопитно видео, на което се вижда как американски наемници, воюващи за Украйна, се снимат на входа на град Изюм, съобщава украинският информационен сайт strana.today.

"Хей, момчета, къде по-дяволите се намираме?" - пита единия от тях. " В Изюм!" - отговарят другите в хор и вдигат победоносно ръце.

"Американците, които се бият за Украйна, влязоха в Изюм", отбелязва изданието под това видео.

 

 

 

 

В района на Святогорск съюзническите сили трябва да се бият с полските наемници, които превъзхождат украинските бойци тук. Това съобщи междувременно ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин, цитиран от информационните агенции.

"Ролята на поляците, полските наемници е доста актуална в района на Святогорск. Това вече са проверени данни. Освен това в района на посоката на Святогорск има повече поляци, отколкото украинци", посочи той.

Преди ден ръководителят на ДНР Денис Пушилин подчерта, че град Святогорск, който се намира на територията на Донецката народна република, вече не е под контрола нито на Народната милиция на републиката, нито на въоръжените сили на Украйна.

Припомняме, че в събота официалният представител на Министерството на отбраната на Русиягенерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи за изтеглянето на руските войски от района на Балаклея и Изюм, за да се увеличат усилията в посока Донецк.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук