Видео на „смел баща“, циркулиращо в социалните мрежи,  как бяга от питбул и оставя дъщеря си на милостта на животното, скандализира стотици хиляди. Въпреки че кучето не направи нищо, спорния момент във видеото е „готовността“ на този баща да защити дъщеря си от потенциална опасност.
 


Видеото, направено в САЩ, показва баща и дъщеря му, застанали пред къща, на чиято ограда ясно се вижда предупреждението, че в двора има опасно куче. Бащата обаче продължава да стои до портата и несъзнателно провокира питбула, който със своя лай предупреждава посетителите да се оттеглят.

Тъй като нито бащата, нито детето се изместили, кучето намерило дупка в оградата и изтичало на улицата. След това настъпила невероятна сцена. Вместо да спаси детето, бащата скочил на покрива на паркирана кола и казал на дъщеря си да избяга, докато момичето започнало да пищи от страх и останало на улицата.

За щастие собственичката на питбула веднага излезнала навън и върнала кучето си в двора.

Не е известно къде точно и кога е създаден този видеоклип, но той привлече много внимание от потребителите на социалните мрежи.

"Нещо не е наред с този мъж. Как може да остави детето така", пишат в коментари много потребители на мрежата.

Друг потребител твърди, че кучето не е искало да атакува момичето, защото е видяно да маха с опашка през цялото време.

"Това, че е питбул, не означава, че е непременно кръвожаден. В този случай това беше щастливо обстоятелство", пише друг потребител.

Превод: БЛИЦ