Русия може да преживява най-острата финансова криза за последните десет години, но изложителите на Панаира на милионерите в Москва направиха всичко възможно, за да пренебрегнат този факт, пише "Таймс".
Рехавата тълпа при откриването не успя да помрачи оптимизма, че на руските олигарси все още са им останали достатъчно пари за малките удоволствия в живота, а именно частни самолети, яхти и вили в Арабския залив.

Без съмнение тази година се забелязва липса на декадентския блясък от предишните години, който маркираше панаира на лукса в изложбения център, допълва изданието.

На мястото на инкрустираните с диаманти мобилни телефони и чистокръвните състезателни коне за по 1 млн. долара тази година се предлагат автоматични градински косачки, дизайнерски “бобени” чанти и висококачествена козметика.  Заедно с обичайните спортни коли са изложени и по-скромни като Волво, Кадилак и Инфинити.

Йелена Михалкова от компания, която предлага 56 вили на изкуствен остров под формата на морско конче край брега на Дубай, заяви, че очаква да продаде всички вили, най-евтината от които струва 4 млн. британски лири. "Все още има много милиардери в Русия, да не говорим за милионери. Уверени сме, че ще постигнем целта си", допълва тя. Анна Никитная е от компания, която предлага плюшени мечета за 25 000 британски лири. Очите му са от сапфири и злато, а козината е с втъкани златни нишки. "Има само 125 такива в света. Подарихме едно на президента Медведев", обясни тя. 
В последните години в Русия има 110 милиардера и 131 000 милионери. 87 руснаци попаднаха в класацията на списание "Форбс" за най-богатите хорав света. Общото им състояние се оценява на 290 млрд. британски лири. /БЛИЦ